Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Naval Group και της Ελληνικής MEVACO για τις φρεγάτες FDI HN

 

Πηγή: Naval Group

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γαλλικής ναυπηγικής εταιρείας Naval Group, στις 15 Ιουνίου υπεγράφη συμφωνία με την Ελληνική εταιρεία MEVACO σχετικά με τα μηχανικά συστήματα των φρεγατών FDI HN (Belharra).

Όπως η αναφέρει η ανακοίνωση, μετά την εντατική φάση που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια για τον εντοπισμό παραγωγικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, η Naval Group έχει αναγνωρίσει την MEVACO ως έναν βασικό προμηθευτή μηχανολογικών συστημάτων και μεταλλουργικού εξοπλισμού. 

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η MEVACO θα κατασκευάσει μέρος του ιστού, της γάστρας καθώς και κινητό εξοπλισμό, απεικονίζοντας το φιλόδοξο σχέδιο συμμετοχής της Ελληνικής Βιομηχανίας της Naval Group. Καταδεικνύεται επίσης η δέσμευση της Γαλλικής εταιρείας να δομήσει μια ισχυρή βιομηχανική συνεργασία με τον Ελληνικό κλάδο.

Αναφέρεται ότι παρόμοιες συμφωνίες πρόκειται να υπογραφούν και με άλλες Ελληνικές εταιρείες. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η Naval Group θα παρέσχει υποκατασκευαστικό έργο σε περισσότερες από 50 Ελληνικές εταιρείες.   

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال