Ολοκληρώνεται το οπλικό πακέτο των Rafale | Παρουσίαση του «AASM HAMMER» στο ΓΕΑ

 

Πηγή: Alexis_Mar (Instagram)

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την Τρίτη 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Safran Electronics & Defense» κ. Pascal Cassan (VP Sales, Airborne Combat Systems) και κ. Martin Klotz (Senior VP International & Public Affairs) με αρμόδιους Επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων του Smart A-G Weapon HAMMER (High Agile Modular Munition Extended Range), που κατασκευάζει.

Πηγή: Safran Group

Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία, το «AASM HAMMER» είναι ένα έξυπνο όπλο αέρος - εδάφους παντός καιρού με εκτεταμένη ικανότητα χτυπήματος. Θέτει νέα πρότυπα στις αποστολές στενής αεροπορικής υποστήριξης και στις αποστολές χτυπήματος βαθιά σε εχθρικό έδαφος με την οικογένεια πολεμικών κεφαλών του αλλά και με τα κιτ καθοδήγησης. 

Σε περίπτωση αγοράς του συγκεκριμένου όπλου, το οπλοστάσιο των Ελληνικών μαχητικών Rafale πρόκειται να ολοκληρωθεί. Την παρούσα στιγμή, τα Ελληνικά Rafale μπορούν να εξοπλιστούν με πυραύλους αέρος - αέρος MICA και METEOR, πυραύλους cruise τύπου SCALP-EG καθώς και με αντιπλοϊκούς πυραύλους τύπου AM-39 EXOCET.      Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال