Αδιάκοπη εκπαίδευση | Η SNMG-2 ξανά στην Κάρπαθο

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

 Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την Δευτέρα 30 Μαΐου Μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με Μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (SNMG-2) στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στην συνεκπαίδευση συμμετείχε η φρεγάτα SPS BLAS DE LEZO και το πλοίο γενικής υποστήριξης SPS CANTABRIA του Ισπανικού Ναυτικού ενώ από την μεριά της Χώρας μας το ΤΠΚ HNS ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, στοχοποίησης, προχωρητικών ελιγμών καθώς και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defense Exercise - ADEX) με την συμμετοχή δύο μαχητικών F4-E και ενός αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου EMB-145H της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο, καταλήγει η ανακοίνωση.   

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال