Στην Πολωνία τα πρώτα άρματα Abrams για την εκπαίδευση του Πολωνικού Στρατού

Πηγή: Mariusz Błaszczak

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας Mariusz Błaszczak, το προσωπικό του Πολωνικού είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εκπαίδευση στα Αμερικανικά άρματα μάχης τύπου Abrams, καθώς τα πρώτα έχουν φτάσει στην χώρα.

«Τα άρματα μάχης Abrams, στα οποία θα εκπαιδευτούν στρατιώτες του Πολωνικού Στρατού, βρίσκονται ήδη στην Πολωνία. Θα είμαστε έτοιμοι όταν γίνει το πρώτο διαθέσιμο από τα 250 υπερσύγχρονα άρματα μάχης που έχουμε παραγγείλει. Η Πολωνία θα έχει μια σύγχρονη, ισχυρή δύναμη για να αποτρέψει τον επιτιθέμενο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Υπουργός στο Twitter.

Πολωνικά δίκτυα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αναμένονται να φτάσουν συνολικά 28 άρματα του Αμερικανικού Στρατού στην Πολωνία, τα οποία θα μεταφερθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων. Η εκπαίδευση του Πολωνικού προσωπικού θα ξεκινήσει επισήμως τον Αύγουστο.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Πολωνικός Στρατός πρόκειται να αποκτήσει 250 άρματα μάχης τύπου M1A2 Abrams SEPv3, τα οποία είναι και τα πιο σύγχρονα της σειράς. H αγορά αυτή θα κατατάξει την Πολωνία ως έναν από τους μεγαλύτερους χρήστες της έκδοσης Μ1Α2, μαζί με τις ΗΠΑ και το Κουβέιτ.

Ακόμα, η Πολωνία θα αγοράσει 116 μεταχειρισμένα άρματα τύπου Μ1Α1 από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού με ευνοϊκούς όρους, ενώ στην συνέχεια θα τα αναβαθμίσει στην έκδοση Μ1Α2. Προγραμματίζεται τα άρματα να παραδοθούν το 2023 και αγοράστηκαν εκτάκτως προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε η αποστολή αρμάτων τύπου Τ-72 στην Ουκρανία.  


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال