Ο ΥΠΕΞ στην Γαλλία | Συνάντηση με Colonna

 

Πηγή: Nikos Dendias (Twitter)

Στο επίκεντρο του Υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται να είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας μετά την συνάντηση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 επίσκεψη στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Catherine Colonna.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γαλλίας μετά από τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Γαλλία, σε συνέχεια των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Μετά το πέρας των συνομιλιών μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και των αντιπροσωπειών τους, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο - υπό το φως και της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο, στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στη νέα αρχιτεκτονική Ευρωπαϊκής Ασφαλείας και στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και στις εξελίξεις σε Λιβύη και περιοχή Σαχέλ», καταλήγει η ανακοίνωση.


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال