Άριστη συνεργασία | Βρετανικά Eurofighters εκπαιδεύονται με Ελληνικά μαχητικά

 

Πηγή: Royal Airforce

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, μαχητικά τύπου Eurofighter Typhoon που σταθμεύουν στην Ρουμανία στο πλαίσιο της Επιχείρησης «BILOXI» πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση εναέριας μάχης με μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν δύο Ελληνικά F-16, δύο Eurofighter Typhoon της 3ης Μοίρας καθώς και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager από την Αεροπορική Βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου. 

«Η εκπαίδευση με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τα αεροσκάφη F-16 της έδωσε στην 3η Μοίρα μερικές φανταστικές ευκαιρίες για να εξετάσουμε ξανά τις δυνατότητες του Typhoon μαζί με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ.

Αυτή η πτήση θέτει τέλος στις πολυεθνικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης «BILOXI 22». Η εκπαίδευση που πραγματοποιήσαμε ήταν πολύτιμη για να διασφαλίσουμε ότι οι πιλότοι, το πλήρωμα εδάφους και οι διαχειριστές μάχης θα αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία για τη διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας», δήλωσε ο Αντιπτέραρχος της Μοίρας.

Πηγή: Royal Airforce

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال