ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Το 7ο Rafale F3R της Πολεμικής Αεροπορίας στον Γαλλικό ουρανό !

 

Στην δεύτερη φάση πέρασε το πρόγραμμα παραδόσεων των μαχητικών Dassault Rafale F3R της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με το 7ο μαχητικό (και το πρώτο της δεύτερης παρτίδας των 6) να απογειώνεται στον ουρανό της Γαλλίας.

Η εκπαιδευτική πτήση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 στο αεροδρόμιο του Μπορντώ στην νοτιοδυτική Γαλλία.

Την πτήση αποθανάτισε ο αγαπητός φίλος της ιστοσελίδας μας Raphael (Planet_spotting). 

Το πρόγραμμα των Ελληνικών Rafale

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ΔΕΘ 2020 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την αγορά 18 αεροσκαφών τύπου Rafale F3R, εκ των οποίων τα 12 μεταχειρισμένα και τα υπόλοιπα νέας κατασκευής. Ωστόσο, στην ΔΕΘ 2021 ανακοινώθηκε η αγορά 6 επιπλέον αεροσκαφών συμπληρώνοντας λοιπόν μια πλήρη πολεμική μοίρα.

Τα πρώτα 6 μαχητικά έφτασαν στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας την 21η Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο ειδικής τελετής. Ωστόσο, οι Αρμόδιες Αρχές είχαν φροντίσει τα ανταλλακτικά των αεροσκαφών να φτάσουν πριν από την παραλαβή τους.

Σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις, η δεύτερη παρτίδα της παραγγελίας των Rafale θα παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2023, με ένα αεροσκάφος να ετοιμάζεται ανά μήνα.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει παραγγείλει επιπλέον όπλα για τα νέα αυτά μαχητικά, το οποίο φανερώθηκε από σχετική ανακοίνωση της εταιρείας κατασκευής πυραύλων MBDA. 

Τα Rafale πρόκειται να εξοπλιστούν με πυραύλους αέρος - αέρος μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας τύπου MICA και Meteor αντιστοίχως, πυραύλους κατά στόχων επιφανείας τύπου AM-39 Exocet και πυραύλους κρούσης τύπου SCALP-EG.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει δείξει ενδιαφέρον και για τα έξυπνα όπλα αέρος - εδάφους τύπου HAMMER, τα οποία κατασκευάζονται από την Γαλλική εταιρεία Safran Group.    

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال