Κάρπαθος | Συνεκπαίδευση Γαλλικής φρεγάτας και Ελληνικών μαχητικών

 

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, Ελληνικά μαχητικά τύπου F-16 εκπαιδεύτηκαν με την φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού FNS Provence στα ανοιχτά της Καρπάθου.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, διεξήχθη συνεκπαίδευση ADEX (Air Defence Exercise) 2 Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας με την Γαλλική Φρεγάτα FΝS PROVENCE, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν σενάρια αντιαεροπορικής άμυνας, τα οποία συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ την 21 Ιανουαρίου 2022».

 

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال