Αδιάκοπη εκπαίδευση | Συνεκπαίδευση Ελληνικών και Αμερικανικών μαχητικών στην Πελοπόννησο

 

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα μάχης με μαχητικά του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με το Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν 2 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας και 4 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-18 από το USS HARRY S. TRUMAN, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο».


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال