Ηνωμένο Βασίλειο | Το υποβρύχιο HMS Anson εντάσσεται στο Βασιλικό Ναυτικό

 

HMS Anson, πηγή: Royal Navy

Το 5ο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Astute, το HMS Anson, εντάχθηκε επισήμως στον στόλο του Βασιλικού Ναυτικού στο πλαίσιο τελετής που πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο της BAE Systems στην Κάμπρια της Αγγλίας.  

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Βασιλικού Ναυτικού αναφέρεται ότι:

«To HMS Anson είναι 1.3δισ λίρες (1.5δισ ευρώ περίπου) ναυτικού stealth και δύναμης κρούσης, ικανό να συλλέξει πληροφορίες ζωτικής σημασίας, να προστατεύσει άλλες Μονάδες του Βασιλικού Ναυτικού από απειλές πάνω και κάτω από τα κύματα και να καταστρέψει εχθρικές στρατιωτικές υποδομές με μεγάλη ακρίβεια.

Το υποβρύχιο τέθηκε σε λειτουργία στο ναυπηγείο της BAE Systems στην Κάμπρια ενώπιον του πληρώματος του και των οικογενειών τους, καθώς και των ναυτικών αρχηγών, του Υπουργού Άμυνας Ben Wallace, του Πρωθυπουργού Boris Johnson, του αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Richard Marles και της χορηγού Julie Weale.

Το Anson είναι το πέμπτο από τα νέα υποβρύχια κλάσης Astute που εντάχθηκαν στον στόλο του Βασιλικού Ναυτικού, και εντάσσεται στα HMS Astute, Ambush, Artful και Audacious».

Η ναυπήγηση του διήρκησε πάνω από 11 χρόνια και 20 εκατομμύρια εργατοώρες, ενώ απασχόλησε 10 χιλιάδες περίπου εργαζομένους.

Tα εν λόγω υποβρύχια είναι οπλισμένα με 38 τορπίλες τύπου Spearfish αλλά και με πυραύλους cruise τύπου Tomahawk Block V, καθιστώντας τα ικανά να καταστρέψουν στόχους υποβρύχιους, επιφανείας και ξηράς σε εμβέλεια 1.000 μιλίων. Ακόμα, το εκτόπισμα τους φτάνει τους 8.000 τόνους.Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال