Το USS Harry S. Truman στην Μεσόγειο | Συνεκπαίδευση Αμερικανικών και Ελληνικών μαχητικών

 

Πηγή: USS Harry S. Truman (Twitter)

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, μαχητικά F-16 Block 52+ Advanced της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση με μαχητικά τύπου F-18 Hornet του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

«Την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με το Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν 2 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας και 2 μαχητικά αεροσκάφη F-18 από το USS HARRY S. TRUMAN, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο», καταλήγει η ανακοίνωση.


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال