ΔΕΘ 2022: Τα εντυπωσιακά εκθέματα της Lockheed Martin (photo)


Η Αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin έδωσε το παρόν στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τα εντυπωσιακά εκθέματα της στο θεματικό περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της συνεργασίας της με αυτό και με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Η εταιρεία έφερε μακέτες μαχητικών F-16 και F-35, αλλά και του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J βαμμένο με τα χρώματα της ΠΑ σε μια προσπάθεια προώθησης του εν λόγω αεροσκάφους στην Ελληνική αγορά.

Ωστόσο, το έκθεμα που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο υπερσύγχρονος εξομοιωτής πτήσης του F-35, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να πετάξουν εικονικά με το μελλοντικό μαχητικό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. 


Με την δυναμική παρουσία της Lockheed Martin αντανακλώνται οι ισχυροί αμυντικοί δεσμοί Ελλάδος - ΗΠΑ, πόσο μάλλον η άριστη συνεργασία του ΓΕΑ με την Αμερικανική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Lockheed Martin έχει αναλάβει την αναβάθμιση 83 μαχητικών F-16 Block 52+/Adv στο επίπεδο Block 70/72 (Viper) αλλά και την αναβάθμιση των αεροσκαφών αεροναυτικής επιτήρησης τύπου P-3 Orion. Ακόμα, η Ελλάδα έχει δηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μίας Πολεμικής Μοίρας F-35 ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος έχουν επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις εταιρείας στο Τέξας των ΗΠΑ.  


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال