Η μελλοντική φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού στην ΔΕΘ 2022

 

FDI HN

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα στο θεματικό περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2022 ήταν η μακέτα της μελλοντικής φρεγάτας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, FDI HN.

Το κοινό μπορούσε να δει από κοντά τον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του πολεμικού πλοίου από κοντά, το οποίο βρισκόταν στο επίκεντρο του stand του Πολεμικού Ναυτικού.

Το stand στις 12 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στην Θεσσαλονίκη Sandrine Mouchet, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Thales Hellas Patrick Defranoux καθώς και ο Διευθυντής της Naval Group, η εταιρεία που ναυπηγεί τα πλοία για την Γαλλία και την Ελλάδα. 

Ελικοδρόμιο και σύστημα RAM

Το πρόγραμμα των φρεγατών FDI HN

Η Ελλάδα έχει παραγγείλει 3 φρεγάτες του τύπου για την ενίσχυση του Πολεμικού της Ναυτικού με την επιλογή αγοράς ενός ακόμα προαιρετικού πλοίου. Παρά το γεγονός ότι οι τελικές υπογραφές «έπεσαν» σχετικά πρόσφατα, τον περασμένο Μάρτιο, η ναυπήγηση προχωρά γρήγορα με την κατασκευή του δεύτερου πλοίου να έχει ήδη ξεκινήσει.

Πυροβόλο Oto Melara SR και εκτοξευτές Sylver A50

Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές του ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, το πρόγραμμα των FDI HN θα παρέχει υποκατασκευαστικό έργο σε πάνω από 50 εταιρείες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. 

Οπλισμός

Τα πλοία θα είναι οπλισμένα με πυροβόλο διαμέτρου 76χιλ τύπου Οto Melara Super Rapid, 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου Aster 30, 8 αντιπλοϊκούς πυραύλους τύπου Exocet Block 3C, 4 ελαφριές τορπίλες τύπου MU-90 και 3 τηλεχειριζόμενα πολυβόλα των 20χιλ. 

Ραντάρ Sea Fire και πύραυλοι Exocet

Επιπλέον, θα φέρουν το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης Sea Fire, σόναρ γάστρας τύπου Kingklip και συρόμενο σόναρ τύπου Captas-4.

Όσο αναφορά την άμυνα του πλοίου, θα είναι τοποθετημένο σύστημα RAM με 21 πυραύλους και αντίμετρα τορπιλών τύπου CANTO.  

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال