Ολοκληρώθηκε η τριμερής άσκηση «Balkan Spirit 22» | Οι Ελληνικές συμμετοχές

 

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Συνεχίζεται αδιάκοπα η εκπαίδευση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ με τους εταίρους της από το εξωτερικό, αυτή την φορά στο πλαίσιο της Άσκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Balkan Spirit 22».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, αναφέρεται ότι:

«Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 η Τριμερής Άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με την επωνυμία «BALKAN SPIRIT – 22», που πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Βάση Tsrancha Training Complex στην Βουλγαρία, με την συμμετοχή της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Η «BALKAN SPIRIT – 22», στην οποία οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με 9 Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, αποσκοπούσε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Kατά την διάρκεια της Άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα όπως παρακάτω:

● Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης

● Ορεινού αγώνα

● Άλματα στατικού ιμάντα

● Ελεύθερη πτώση

● Τελική Άσκηση (Final Training Exercise – FTX) με τακτικό σενάριο

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) στην οποία συμμετείχε ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, καθώς και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Η «BALKAN SPIRIT – 22» αποτελεί συνέχεια της «SALAMIS STORM – 18» που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και της «NEPTUNE STRIKE – 19» στη Ρουμανία και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας με φίλες και σύμμαχες Χώρες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال