Συνάντηση Γαλλίδας και Έλληνα ΥΠΕΞ | Τα θέματα που συζητήθηκαν

 

Πηγή: Nikos Dendias

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 η Γαλλίδα Υπουργός Εξωτερικών Catherine Colonna πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα, όπου και συνάντησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ομόλογό της κ. Νίκο Δένδια.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter, «οι συνομιλίες εστίασαν στις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδος - Γαλλίας, στην ανατολική Μεσόγειο, δυτικά Βαλκάνια, μέση Ανατολή, Σαχέλ, Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μετά την συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας λέγοντας ότι «Τούρκοι αξιωματούχοι προβαίνουν σε εξωφρενικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, εναντίον του ελληνικού λαού, εναντίον της κυβέρνησης της πατρίδας μου.

Πηγή: Nikos Dendias

Εμφανίζονται χάρτες που δείχνουν ελληνικά νησιά σαν τουρκικά.  Δηλώνεται από την τουρκική πλευρά ότι τα νησιά αυτά βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή.  

Δηλώνεται επανειλημμένα και πιο πρόσφατα, σήμερα, ενώ νομίζω ήσουν ακόμη στην Τουρκία, ότι «μπορούν να έρθουν ξαφνικά μέσα στη νύχτα» δηλαδή να εισβάλουν σε αυτά τα νησιά.

Και θα ήθελα να θυμίσω ότι  απέναντι από τα νησιά του Αιγαίου υπάρχει ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος της Ευρώπης και μια πλήρης τουρκική στρατιά.

Επίσης μόλις εχθές ελέχθη ότι η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας και δεν μπορεί να είναι συνομιλητής της Τουρκίας. Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, casus belli έχει εκδοθεί εναντίον μας εάν εφαρμόσουμε τα δικαιώματά που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας
», αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال