Δυναμικές παρουσιάσεις στο ΓΕΣ από την Elbit Systems | Στο επίκεντρο τα RM-70 και ο Ηλεκτρονικός Πόλεμος

 

Πηγή: ΓΕΣ

Σε μία ακόμα παρουσίαση των προϊόντων της στο Γενικό Επιτελείο Στρατού προέβη η Ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems, αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνοντας και μια πρόταση αναβάθμισης των MLRS τύπου RM-70.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

«Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε σε Επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας Elbit Systems, σχετικά με συστήματα επικοινωνιών - Ηλεκτρονικού Πολέμου, κατευθυνόμενα βλήματα και αναβάθμιση των πυραυλικών συστημάτων RM-70», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πρόκειται για την δεύτερη παρουσίαση συστημάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου εκ μέρους της συγκεκριμένης εταιρείας, με την πρώτη να πραγματοποιείται στις 22 Αυγούστου.

Ωστόσο, η πληροφορία που μας τράβηξε ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον ήταν το ενδιαφέρον της Elbit για την αναβάθμιση των MLRS τύπου RM-70. Η εταιρεία διαθέτει κορυφαία ηλεκτρονικά και πυραυλικά συστήματα (κάποια εκ των οποίων παρουσιάστηκαν όπως αναφέρεται) τα οποία θα βελτίωναν τις επιδόσεις τους κατακόρυφα.

Ένα από αυτά είναι η ρουκέτα «Accular», η οποία διατίθεται σε έκδοση διαμέτρου 160χιλ και 122χιλ, είναι επομένως συμβατή και με τα Ελληνικά MLRS. Σύμφωνα με την εταιρεία, διαθέτει εκρηκτική κεφαλή των 20 κιλών ενώ μπορεί να χτυπήσει στόχους σε ακτίνα των 40χλμ.


 

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال