Το UAV «Αρχύτας» της ΕΑΒ στην ΔΕΘ 2022
Στο πλαίσιο της 86ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η ΕΑΒ έστησε δικό της περίπτερο όπου και παρουσίασε διάφορα προγράμματα και δραστηριότητες της.

Πιο συγκεκριμένα, στο θεματικό περίπτερο εκτίθονταν το εμπρόσθιο τμήμα ουραίας ατράκτου του αεροσκάφους F-16, το οποίο η εταιρεία κατασκευάζει ως μέλος του προγράμματος. 

Τις εντυπώσεις των επισκεπτών τράβηξε το ομοίωμα του UAV κάθετης απογείωσης (VTOL) της εταιρείας, το «Αρχύτας».

Μοντέλο υπό κλίμακα του  «Αρχύτας»

Όπως αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο της εταιρείας, το εν λόγω UAV θα χρησιμοποιείται για αποστολές επιτήρησης, παρατήρησης και αναγνώρισης.

Χαρακτηρίζεται από την εύκολη ανάπτυξη του καθώς θα μπορεί να απογειώνεται από διάφορες επιφάνειες και καταστρώματα πλοίων. Ακόμα, θα διαθέτει κάμερα gimbal υψηλής ευκρίνειας με αυτόματο αποστασιομετρητή laser, ικανότητα αυτόματης παρακολούθησης, ενσωματωμένο λογισμικό πλοήγησης και κρυπτογραφημένο data link.


Επιπλέον, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη, θα μπορεί να μεταφέρει διαφορετικά φορτία μέγιστου βάρους 14 κιλών προκειμένου να φέρει την αποστολή του. 

Τέλος, το εν λόγω UAV θα έχει άνοιγμα φτερών 6.4μ, μέγιστο επιχειρησιακό ύψος τα 8.2μ και μέγιστη ταχύτητα 158χλμ την ώρα.Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال