Το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στο Ιόνιο | Συνεκπαίδευση Ελληνικών και Αμερικανικών μαχητικών

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Ελληνικά μαχητικά τύπου F-16 πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση με μαχητικά του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τύπου F-18 δυτικά Πελοποννήσου, αναφέρει πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με το Αεροπλανοφόρο USS George W.H. Bush των ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο μαχητικά αεροσκάφη F-18 από το USS George W.H. Bush, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال