«ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ - 2022» | Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η Εθνική Άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου


Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Την επιτυχή ολοκλήρωση της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Ηλεκτρονικού Πολέμου «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ - 2022» γνωστοποίησε το ΓΕΕΘΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και νότια του Ιονίου Πελάγους από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Από την Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου και νότια του Ιονίου Πελάγους η άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) μεσαίας κλίμακας με την επωνυμία «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ – 2022».

Η «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ – 2022» είναι Εθνική Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), η οποία σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ και εκτελέστηκε υπό την διεύθυνση 1ης Στρατιάς, με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Στην ΤΑΜΣ «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ – 2022 συμμετείχαν:

  • Από τον Στρατό Ξηράς, το σύνολο των διαθέσιμων συστημάτων και μέσων επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρονικής επιτήρησης, αντιαεροπορικά συστήματα, Επιθετικά Ελικόπτερα AH-64A, καθώς και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D.
  • Από το Πολεμικό Ναυτικό, η Φρεγάτα ΕΛΛΗ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΡΟΥΣΣΕΝ, καθώς και ένα Ελικόπτερο S-70B.
  • Από την Πολεμική Αεροπορία, αντιαεροπορικά συστήματα, Μαχητικά Αεροσκάφη Rafale, F-16 Block 50, Mirage 2000-5, καθώς και Αεροσκάφος
    EMB – 145H της 380 Μοίρας Αεροφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ).
  • Από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της 32 ΤΑΞ ΠΝ, της Ζ΄ ΜΑΚ, του ΕΤΑ και της 31 ΜΕΕΔ.
  • Παρατηρητές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την τρέχουσα Εκπαιδευτική Σειρά του Σχολείου Όπλων Τακτικής, που λαμβάνει χώρα στην έδρα του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, και αποσκοπούσε στην σχεδίαση και στην πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων στην διεξαγωγή Διακλαδικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου, στην δοκιμή του Διακλαδικού Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου ΗΠ (ΣΔΕΕ ΗΠ) των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στην επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των ασκούμενων, μέσω της επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο σε συνθήκες πολλαπλής απειλής περιβάλλον», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال