«ΛΟΓΧΗ 3/22» | O Στόλος σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας


Πηγή: ΓΕΝ

Συνεχίζεται η αδιάκοπη εξάσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο των ασκήσεων Αναγνώριση Ακτών» και «ΛΟΓΧΗ 3/22».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΝ:

«Από την Πέμπτη 22 έως και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό των εθνικών ασκήσεων «Αναγνώριση Ακτών» και «ΛΟΓΧΗ 3/22», στην θαλάσσια περιοχή Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου καθώς επίσης και στο Μυρτώο Πέλαγος. 

Πηγή: ΓΕΝ

Στις εν λόγω ασκήσεις συμμετείχαν μονάδες των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Αεροπορίας Ναυτικού, Υποβρυχίων Καταστροφών, καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά την διάρκεια των ασκήσεων εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια  πολέμου επιφανείας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, πυρών πρωτεύοντος και δευτερεύοντος οπλισμού, γυμνάσια Αντιαεροπορικού Πολέμου με τη συμμετοχή Αεροσκαφών της ΠΑ, Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ), επικοινωνιών καθώς και γυμνάσια αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών.

Σκοπός των εν λόγω ασκήσεων είναι η διατήρηση και η περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και μαχητικής ικανότητας των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου», καταλήγει. 

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال