Μνημόνια κατανόησης μεταξύ Ελληνικών και Ιταλικών εταιρειών για την ναυπήγηση κορβετών

 

Photo: Giorgio Arra

Σε καλό δρόμο φαίνεται να προχωρά το πρόγραμμα απόκτησης τεσσάρων κορβετών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και σημαντικών Ιταλικών εταιρειών του κλάδου.

Οι υπογραφές πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλική ναυπηγική εταιρεία Fincantieri μεταξύ άλλων αναφέρει σε δελτίο τύπου της:

«Η Fincantieri υπέγραψε σήμερα, στην Ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα, αριθμό μνημονίων κατανόησης με την επιλογή νέων πιθανών προμηθευτών στο πλαίσιο της υψηλού επιπέδου διαδικασίας που ακολουθείται από τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ για την κατασκευή τεσσάρων κορβετών και την ολοκληρωμένη παροχή υποστήριξης ILS & ISS.

Η Fincantieri έχει πραγματοποιήσει δραστηριότητες εντοπισμού στην Ελλάδα για να τακτοποιήσει προμηθευτές για την έναρξη πιθανών συνεργασιών με με αναφορά στο υπάρχον ελληνικό πρόγραμμα ή οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα ναυτικών μονάδων, με κύριο στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας του Ομίλου με ελληνικές εταιρείες».

Ακόμα, υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης και με την Leonardo Electronics, αποσκοπώντας στην δημιουργία μιας αποτελεσματικής αλυσίδας ανεφοδιασμού στο πλαίσιο του προγράμματος και στην παροχή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων για το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης των πλοίων. 

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال