Επιχείρηση «IRINI» | Η φρεγάτα HNS Αιγαίον ανέλαβε καθήκοντα

 

Photo: ΓΕΝ

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) επισήμως ανέλαβε την διοίκηση της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Επιχείρησης «IRINI», η οποία αποσκοπεί στην τήρηση του εμπάργκο όπλων έναντι της Λιβύης.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΝ:

«Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση του Τάραντα της Ιταλίας η παράδοση καθηκόντων Διοικητού εν Πλω (COM FHQ) της επιχείρησης IRINI από τον Ιταλό Υποναύαρχο Fabrizio Rutteri στον Αρχιπλοίαρχο Στυλιανό Δημόπουλο ΠΝ, παρουσία του Ιταλού Διοικητή της επιχείρησης IRINI Υποναυάρχου  Stefano Turchetto.

Παράλληλα η Φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ παρέλαβε καθήκοντα πλοίου έδρας εν πλω Διοικητού από την ιταλική Φρεγάτα ITS LIBECCIO, με Εν Πλω Επιτελείο της Επιχείρησης (FHQ) προς υποστήριξη του Διοικητού, το οποίο μεταξύ άλλων στελεχώνεται και από  Έλληνες επιτελείς.

Photo: @EUNAVFOR_MED (Τwitter)

Ο Αρχιπλοίαρχος Στυλιανός Δημόπουλος ΠΝ  κατά τους τελευταίους έξι μήνες εκτέλεσε καθήκοντα Αρχιεπιστολέα της επιχείρησης IRINI στη Ρώμη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η παράδοση χαιρετίστηκε και από τον Ιταλό Ναύαρχο Stefano Turchetto, ο οποίος δήλωσε:

«Αυτό που κάνουμε εδώ είναι μια σημαντική συμβολή στη διεθνή προσπάθεια για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Λιβύη. Να είστε περήφανοι για αυτό. Η λεκάνη της Μεσογείου εξακολουθεί να είναι μια περιοχή επίμονης αστάθειας και αντιπαράθεσης για πολλούς τοπικούς και διεθνείς παράγοντες και, ταυτόχρονα, μια στρατηγική περιοχή για τις διεθνείς συναλλαγές. Η Ειρήνη έχει αποδείξει, ως ο μοναδικός διεθνής παράγοντας που λειτουργεί, την ικανότητά της να επιτρέψει την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, με αμερόληπτο και ισορροπημένο τρόπο στην παρούσα περίπλοκη κατάσταση».
  

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال